כאבים בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/10/2015 | 16:17 | מאת: סיליה

שלום רב, לפני מספר חודשים החלה ביתי לסבול מכאב חזק בברך שמאל,ראשית זה התחיל בקדמת הברך (במעין שקע מכאיב) לאחר כחודש זה עבר לחלק האחורי של הברך, היום עברה ביתי אולטראסאונד ועל פי הממצאים נמצא - "בשקע הפופליטאלי של הברך השמאלית מודגמת ציסטה מניסקיאלית בקוטר 7/5 מ"מ " אשמח לדעת מה זה אומר,ומה הטיפול. תודה סיליה

שלום רב אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות ברגע שישנו קרע בחלק מהמניסקוס נוזל הברך יכול להיכנס בקרע וליצור צסטה מנסיאלית , טיפולים כמור נקבעים על סמך בדיקה גופנית ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים