כאבים חזקים במפרק הירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

שלום רב, אני כבן 44 וסובל כבר מספר שנים מכאבים פתאומיים במפרק הירך. אני עושה פעילויות שיגרתיות עוסק בספורט (ריצה) . אך כאשר אני עושה פעולה הדורשת מאמץ (אפילו קל) הכרוך בפיסוק כגון מתיחות בפיסוק (שפגאט בפיסוק קל) ואף לפעמים בפעילות שיגרתיות כמו יציאה מהאוטו וכד' הרגל ניתפסת לי בפיסוק קל ומלווה בכאבים עזים אשר מקורם במה שמרגיש כמפרק הירך. לפעמים זה משתחרר אחרי כשעה ולפעמים לאחר מספר ימים . כאשר אני מגיע לרופא זה לרוב לאחר שהשתחרר ואז לא רואים כלום. ניסיתי גם להפסיק בפעילות ספורטיבית לתקופה ממושכת אבל לא היה לכך כל השפעה. מה עושים ???

שלום רב הערכה/חוות דעת רפואית של מצב מסוים והמלצות לטיפול נעשה לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה באופן כללי כאבים באזור מפרק הירך יכולים , להיות כאבים מוקרנים מהגב, יכולים הם להיות עקב בעיה במפרקי הירך עצמם(כגון שחיקה,קרע בלברום, תסמונת תפס FAI ) ויכולים להיות סיבות רבות אחרות כדוגמת בקע מפשעתי או פמורלי, דלקות שונות אם מדובר שחיקה של מפרק הירך , שחיקה של מפרק הירך בשלבים מתקדמים גורמת לכאבים רבים,צליעה והגבלה בתנועות הירך, קיים קושי בעליה וירידת מדרגות בקימה מישיבה והליכה למרחקים, ככל שהשחיקה מתקדמת קשה יותר לבצע פעולות פשוטות כגון לגרוב גרביים, ולנעול נעליים. הבדל באורך הרגליים נפוץ בבדיקה פיסיקלית כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב שחיקה של מפרק הירך ניתן לאבחן בצילום אגן ומפרק ירך, וכמו כן חשובה הבדיקה הפיסיקלית וקבלת היסטוריה רפואית כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב אנטומיה לא תקינה של מפרק הירך כתוצאה מהתפתחות לקויה של מפרק הירך גורמת לשחיקה מוקדמת-בגילאים יותר מוקדמים של מפרק הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות חוסר או התפתחות לקויה של עצם האגן הגורמת להיעדר כיסוי מספק של ראש הירך, או לחילופין לכיסוי מועט של ראש הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות גם כיסוי יתר של ראש הירך ואז מדובר תסמונת תפס/התנגשות FAI . תסמונת תפס או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI. FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים