ממצאים של MRI בגין כאבים בצידי הברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/08/2014 | 22:17 | מאת: אלון

שלום , מזה למעלה מ 10 חודשים אני סובל מכאב ברך לטראלי ( לדעתי ברצועה החיצונית בברך LCL ) עקב עומס ריצה . אני בן 45 , בריא , משקל 72 ק"ג וגובה 1:75 מ' . לאחר שלקחתי נוגדי דלקת וטיפולי פיזיוטרפיה עדיין ישנם כאבים בצד החיצוני של הברך והופנתי לבדיקת MRI והתוצאות הם: הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. עיבוי ואותות חריגים לאורך כל רצועת ה ACL , סיבי הרצועה רציפים. בהעדר סימנים נוספים לחבלה יתכן ומדבור ב MUCOID DEGENERATION או נזק כרוני / ישן . שאר הרצועות הודגמו תקינות. המיניסקוס ים בעל מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה דל עם סדק זעיר בפאסט מדיאלי ללא בצקת סובכונדרלית בצמוד .הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית. ציסטה פופליטיאלית שטוחה קטנה . לסיכום : שינויים לאורך רצועת ה ACL אשר חשודים במקום ראשון ל MUCOID DEGENERATION או נזק כרוני/ ישן . אשמח מאוד לחוות דעתכם בנושא בממצאים . אני מדגיש שאיני מרגיש כאב קדמי בברך ( מהרצועה הצולבת הקידמית ACL ) אלא כאב חד בצד הלטראלי . 1) מה הטיפול המומלץ במקרה זה ? 2) האם טיפול בגלי הלם יכול לסייע במקרה זה ?? 3) האם יש דרך אחרת נוספת לטפל בבעייה ?

שלום רב אבחנה והמלצות לטיפול ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים