כאב בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/01/2014 | 17:50 | מאת: שלמה אבימלך

שלום אני חייל בן 21. מזה כשלושה אני סובל מכאבים בברך שמאל, הכאבים התחילו לאחר שהכרעתי והברך התנגשה באדמה. הכאב הוא מתחת לפיקת הברך, בעת מנוחה כאשר הרגל נמצאת זמן רב באותה תנוחה היא מתחילה לכאוב. כמו כן הכאב מתגבר לאחר פעילות גופנית מתמשכת. הכאב אינו מגביל אותי בתנועה אבל הוא מאוד מפריע בעיקר לאחר פעילות גופנית. אשמח לשמוע דעה על מה שיש לי בברך מה שאפשר לעשות עם זה תודה

שלום רב ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה , אבחנות וחוות דעת באורטופדיה ניתנות לאחר היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בצילומים בדיקות הדמיה יכול להיות ומדובר אצלך בספק בגירוי דלקתי בלבד סביב הברך או בדבר מה אחר שניתן לקבוע לאחר בדיקה רפואית , באופן כללי- כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס) o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) דלקות לעיתים יכולות לחלוף גם ללא עזרה תרופתית באם הבעיה שגרמה לדלקת פסקה והגוף הצליח להתגבר על הדלקת בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים