עצה - מפרק הירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/01/2014 | 16:14 | מאת: יעלוש

בבדיקת MRI מפרק ירך שמאל - יש FEMORACETABULAR IMPINGEMENT מסוג CAM יש עיבוי של הליגמנטוס טרס באזור המאחז על ה- FOVEA. יש זיזים קטנים סביב ה- FOVEA. יש קרע בלברום הקדמי עם דלמינציה של סחוס. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות במפשעות. טנדונוזיס עם קרע חלקי של הגיד האדקטור השמאלי מהפוביס גידי הגלוטאוס מדיוס ומינמוס ורקטוס מפוריס מראים אות ועובי רגילים. במפרק הירך הימני אין לראות נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. לסיכום - 1. קרע בלברום הקדמי ו - FEMORACETABULAR IMPINGEMENT 2. קרע חלקי של ליגמנטוס טרס עם סינוביטיס סביבו 3. טנדוזיס עם קרע חקלי של הגיד האדקטור השמאלי מהפוביס. עם תוצאות אלה הלכתי לרופא, שטען שלא חובה לנתח. אשמח לקרוא את דעתך. תודה יעלוש

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה מציטוטים קודמים- בתסמונת FAI תפס/התנגשות או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI.( FAI הינה הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה בחולים מסוימים ראש הירך אינו מותאם לעצם האגן, דבר זה גורם למגע לא תקין בין צוואר הירך לעצם האגן בתנועות מפרק הירך המגע הלא תקין הזה עם הזמן יכול לגרום לפגיעה במעטפת מפרק הירך הנקראת לברום ולפגיעה בסחוס הפגיעה בלברום ובסחוס יכולה להתקדם לשינויים שחיקתיים של מפרק הירך FAI יכול לתת כאבים וקליקים באזור מפרק הירך בדרך כלל באזור המפשעה, ירך ישנם שני סוגים של FAI , Cam Impingement Pincer Impingement הסוג הכי שכיח הוא הופעת שני הסוגים יחדיו בחולה אחד CAM Type הינו צורת ראש הירך שונה מהרגיל-לא ספרית ו/או יצירת זיז עצם באזור מעבר צוואר הירך לראש הירך, יותר שכיח בגברים אתלטיים, PINCER Type - נפוצה יותר אצל נשים בגיל העמידה אתלטיות, והינה תוצאה של קשר ליניארי בין ההיבט הקדמי של עצם האגן לראש הירך או צומת ראש-צוואר הירך, שינוי באנטומיה של עצם האגן כגון הטית זווית האגן לאחור( RETROVERSION), FAI מסוג זה יכול להיווצר מכיסוי יתר של ראש הירך על ידי עצם האגן בבדיקה גופנית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות המפרק ,ניתן לבצע בנוסף בחינה מסוימת היכולה לעורר את הכאב בירך באם יש חשד לקרע של הלברום ובאם מתכננים התערבות ניתוחית יש הצדקה לביצוע MRI ניתן לגלות קרעים בלברום ב MRI , אך בדיקת הזהב הינו הזרקה של חומר ניגוד יחד עם חומר הרדמה למפרק חומר ההרדמה המוזרק לירך יכול לשכך את הכאבים במפרק הירך ועל ידי כך לתת אינדיקציה שמקור הכאבים הינו מפרק הירך ולא כאב מוקרן לדוגמא מהגב ישנם מספר סוגים של התערבות כירורגיות וטיפולים שניתן לשקול בהתאם לממצאים הפיסיקליים ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים