מטריצה חוץ תאית- שאלה דחופה.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/10/2013 | 17:48 | מאת: אביב

שלום, לאבי יש כאבי ברכיים, הוא עבר לפני כשנה ניתוח ארטרוסקופיה בברך ימין. הניתוח לא הועיל. לאחרונה צפיתי בתוכנית בנשונל גאוגרפיק הנקראת פלאי המכונה האנושית. בסרטון זה הראו שכאשר ישנה שחיקת סחוס, ניתן בהליך כירורגי להכניס מטריצה חוץ תאית (משתית חוץ תאית בעברית תקינה). אותה מטריצה עשויה מתאי קיבה של חזיר וגורמת לסחוס להשתקם. נוסף על כך, הצליחו להפיק את אותו האפקט באמצעות חומרים מלאכותיים. האם ניתוח כזה נעשה בארץ, ואם כן היכן? תודה.

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה באופן כללי פגמים סחוסיים רבים –משמעם שחיקה של הברך ואינם מתאימים להשתלת סחוס, פגמים סחוסיים בודדים וממקודים יכולים להתאים להשתלת סחוס על פי ממצאי ההדמיה והבדיקה ניתן לתכנן את הטיפול בברכה ד"ר בנימין בנדר

03/11/2013 | 14:29 | מאת: אביב

אבל באופן כללי, האם ניתוח משתית חוץ תאית נעשה בארץ? והיכן? האם יש הבדל בין השתלת סחוס לניתוח המטריצה? שנית, הרופא של אבי לא מכיר את הניתוח. האם ניתן להתייעץ איתך דרך המייל בנוגע לניתוח?

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים