מכה בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/10/2013 | 09:35 | מאת: גלי

קיבלתי מכה בברך ממשקוף כשהרמתי את הרגל, הרגשתי מן זרם מאוד חזק שנחלש לאט לאט , שמתי קרח ותחבושת אלסטית , עשיתי פעילות מתונה, אתמול שהנפיחות ירדה מעט עליתי על מכשיר אלפטי (היתה מעט כפיפה של הברך)עשיתי אימון בקצב איטי, אך היום בבוקר מרגישה שהברך נפוחה דרך התחבושת ויש כאב קל מן זרמים קלים כאלה, אני דואגת ומפחדת מאוד שמה נגרם נזק רב לברך ...משום שאני ספורטיבית ואם לא אוכל להתאמן זה פשוט יישגע אותי ....אני ממש בוכה כל הזמן מלחץ, יש לי תור לרופא משפחה היום אך אני לא יודעת כמה יועיל לי, אשמח לתגובה מהירה, תודה.

שלום רב אבחנה באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך חשוב לקבל היסטוריה רפואית יכול זה לכוון לכיוון האבחנה, לדוגמה חבלה לברך שגורמת לכאב חד ונשמע בה צליל קליק בדרך כלל מדובר בקרע ברצועה הצולבת הקדמית, אם כי לא ניתן לשלול המון סיבות אחרות. קרע ברצועה בדרך כלל מלווה בנפיחות תוך מפרקית(נוזל בברך), כאבים וקושי בתפקוד המפרק חשוב מאוד לקבל היסטוריה רפואית מדוקדקת כגון האם הופיעה נפיחות מידית לאחר הפציעה- דבר היכול לכוון לכיוון פגיעה מניסקיאלית, או האם הופיעה נפיחות לאחר מספר שעות -דבר היכול לעורר חשד לפגיעה ברצועה, לדוגמא הרצועה הצולבת הקידמית. כמו כן חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית היכולה לכוון לכיוון האבחנה הנכונה ואולי בכלל מדובר בדבר מה חסר משמעות רבה אשר יכול לחלוף? בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים