כאבים בברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

04/10/2013 | 10:09 | מאת: איריס

דר' שלום, שמי איריס ואני בת 43. בהיותי כבת 20 רצתי בחוף הים והרגשתי מתיחה בברך שמאל. הברך כאבה לי זמן מה והכאב חלף. אולם לאחר מכן כל פעם שיצאתי לריצה לאחר כ-1 ק"מ התחיל כאב חד בברך והייתי נאלצת להפסיק לרוץ. בתקופה האחרונה, לאחר שנים של המנעות מעיסוק בספורט ובריצה, חזרתי להתעמל.במכון כושר עליתי על מכשיר רטט חזק מאוד בכיפוף ברכיים קל 10 דק' (דבר שבדיעבד התברר לי כאסור) ועוצמת הכאב גדלה מאוד וכעת היא בשתי הברכיים (מורגשת באופן קבוע בזמן ישיבה וכאשר אני מתעמלת (סקוואטים)). הייתי אצל אורטופד והוא נתן לי סלקוקס 200 מ"ג 10 ימים,אך נראה לי שהוא לא התייחס לעניין מכשיר הרטט (ביקש רק שאפסיק לעלות עליו). שאלתי היא האם עליי לראות אורטופד המתמחה ברפואת ספורט או ליטול את הכדורים? האם עליי לעשות בדיקות נוספות? האם עליי להפסיק להתעמל? אני עדיין רצה ועושה ספורט עם עומס על הברכיים בתקווה שהכאבים החזקים בשתי הברכיים יחלפו. תודה רבה, איריס

שלום רב ממה שכתבת לא ניתן להבין במדויק מה האבחנה החלטה לגבי אפשרות של טיפול נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים