כאבים בברך בעת ריצה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

24/09/2013 | 19:40 | מאת: ליאת גל

הי, אני אצנית מתחילה, עד 10 ק"מ בקצב 8 ממוצע 3 פעמים בשבוע, לפני שלושה שבועות החלו להופיע כאבים בפיקת ברך שמאל לאחר ק"מ אחד של ריצה, הייתי אצל אורתופד ומבדיקה שערכה בדיוק 5 שניות הוא החליט לרשום לי ארקוקסיה במינון של 90מ'ג ליום למשך עשרים ימים, ואמר שאני יכולה להמשיך לרוץ, היום, לאחר 8 ימים של נטילת הארקוקסיה עדיין ממש כואבת לי הברך בריצה, אמנם רק אחרי 3 ק"מ אך עדיין לא מש הכאב שאלתי: האם התהליך של ההשפעה של הארקוקסיה לוקח זמן? להפסיק לרוץ עד שלא אראה מומחה? רק אציין שאני מעוניינת לעשות חצי מרתון בפברואר (כבר נרשמתי) אני מאד אוהבת לרוץ ולא הייתי רוצה לוותר על העונג הזה בחיי תודה מראש

שלום רב ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה החלטה לגבי אפשרות של אבחנה וטיפול נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית סביב מפרק הברך (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס) דלקות לעיתים יכולות לחלוף גם ללא עזרה תרופתית באם הבעיה שגרמה לדלקת פסקה והגוף הצליח להתגבר על הדלקת בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים