פיענוח מיפוי עצם+ספקט

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/07/2013 | 09:50 | מאת: סיון

שלום ד"ר אני בת 42. בעקבות כאב בברך שמאל רק בזמן הליכה בעלייה או בזמן עלייה במדרגות נשלחתי למיפוי עצם+ספקט. להלן התשובה: במיפוי הודגמו מוקדים של קליטה מוגברת פתולוגית במדור המדיאלי של ברך שמואל ובברך ימין בעיקר ב- MFC. מוקדים נוספים הודגמו בשתי הפיקות, בעמ"ש ב- L1 בעצמות הפנים משמאל. (יכול להתאים בין היתר לסינוסיטיס) כליות הדוגמו. בסיכום הממצאים בברכים יכולים להתאים לשינוים ארטרוטים עם קרע של ה- MM. המוקד בעמ"ש מומלץ לאפיין רנטגנית. רציתי לדעת מה משמעות הבדיקה ברצוני לציין שאני לא סובלת מכאבי גב והכאב בברך הוא רק בזמן מאמץ ורק בברך שמאל. תודה.

שלום רב מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב מפרק שינוים ארטרוטים- משמעו שינויים שחיתקיים ,- MM הינו מניסקוס מדיאלי אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq באופן כללי קרע במניסקוס יכול לגרום לנעילה של הברך דהיינו היעדר יישור של הברך. בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים