תוצאות מיפוי עצם.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/07/2013 | 12:13 | מאת: שי

ד"ר שלום רב שמי שי בן 24, חולה דלקת מפרקים שגרונית נוטל ART 50 כבר כשבועיים. אבחנותיי: RA ACTEMRA ADULT ONSET STILL'S DISEASE m/p לאחרונה ביצעתי צילום מיפוי עצם עכב כאבים עצומים בירך שמאל וגם כן בברכיים. הממצאים: קיימת קליטה מוגברת בפרק ירך שמאל בולטת יותר במדור עליון של המפרק, קליטה מוגברת במדור עליון של פרק ירך ימין, במדור מדיאלי של ברך ימין, קליטה מוגברת בברך שמאל בוטלת יותר במדור המדיאלי של הברך, קליטות מעט מוגברות בכתפיים ואי סדירות בקליטה בע"ש מותני. קיימת קליטה מעט מוגברת באיזור טמפורלי של הגולגלת משמאל- מציעים קורלציה קלינית בחשד לקליטה באיזור מפרק הלסת משמאל. סיכום: קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים. ד"ר כפי שקראת קיימים הרבה שינויים מבניים. אשמח לקרוא את דעתך אני מאוד בחששות לגבי העתיד שלי (החלפות מפרקים) איך אני מונע הידרדרות ומה הכי טוב בשבילי כעת? תודה רבה שי

שלום רב מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב מפרק לשם החלטה על המשך טיפול עליך להיות במערב אצל ראומטולוג/ אורתופד בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים