לאחר ארטרוסקופיה של מפרק ירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/05/2013 | 17:22 | מאת: נסר

שלום לך אדוני המכובד זה נסר אני בן 36 0545646509 היום אני ארבעה חודשים אחרי ניתוח ארתרוסקופיה של מפרק הירך בוצע שיוף ויצוב של הנגע הסחוסי באציטאבולוב שיוף שפת האציטאבולום ותיקון וקיבוע הלברום למקומו בעזרת עוגנים ושיוף של בליטה גרמית CAM במעבר הראש צוואר הירך עדיין מרגיש בכאבים חזקים באיזור המפרק גם באיזור הגב התחתון לפני חודשיים עברתי צילום אגן ובצילום הזה נראה שיש לי פגיעה בסחוס ובעצם שמתחתיו OSTEOCHONDROPATHLIE ולאחר החמרה בכאבים והגבלה ושנוי בתנועה שלי קיבלתי הפניה מרופא המטפל לביצוע צילום אולטרה סאונד וצילום CT זאת התשובה של u.s הבדיקה בוצעה עם מתמר לינארי בעל תדר גבוה אין לראות נוזל בחלל המפרק או אזורים פרי אסטקולרי אין עדות לבקע מפשעתי יש לציין 2 בלוטות לימפה מפשעתית מוגדלות עד 2.3-1.2 ס"מ באספקט הלטרלי (ללא הסתידויות או איזורים נקרוטיים בתוכם זאת התשובה של CT ימין תקין שמאל : ציסטות סובקונדרליות בראש הירך הסתידויות ברקמות הרכות הלטרליות לירך שמאל קיימת כנראה התעבות של הרקמות הרכות באיזור זה וטישטוש של המישורים השומנים אפשר לדעת ממה זה נגרם ומה הטיפול הדרוש אשמח לקבל ממך תשובה תודה מראש

שלום רב המלצות לטיפול ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה FAI יכול בחלק מהמקרים גם לגרום לשינויים שחקתים של הירך , אין אני יודע אם זה המצב אצלך , לשם כך יש צורך בבדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה מציטוטים קודמים- תסמונת FAI תפס/התנגשות/צביטה או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI.( FAI הינה הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה בחולים מסוימים ראש הירך אינו מותאם לעצם האגן, דבר זה גורם למגע לא תקין בין צוואר הירך לעצם האגן בתנועות מפרק הירך המגע הלא תקין הזה עם הזמן יכול לגרום לפגיעה במעטפת מפרק הירך הנקראת לברום ולפגיעה בסחוס הפגיעה בלברום ובסחוס יכולה להתקדם לשינויים שחיקתיים של מפרק הירך FAI יכול לתת כאבים וקליקים באזור מפרק הירך בדרך כלל באזור המפשעה, ירך ישנם שני סוגים של FAI , Cam Impingement Pincer Impingement הסוג הכי שכיח הוא הופעת שני הסוגים יחדיו בחולה אחד בבדיקה גופנית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות המפרק ,ניתן לבצע בנוסף בחינה מסוימת היכולה לעורר את הכאב בירך באם יש חשד לקרע של הלברום ובאם מתכננים התערבות ניתוחית יש הצדקה לביצוע MRI ניתן לגלות קרעים בלברום ב MRI , אך בדיקת הזהב הינו הזרקה של חומר ניגוד יחד עם חומר הרדמה למפרק חומר ההרדמה המוזרק לירך יכול לשכך את הכאבים במפרק הירך ועל ידי כך לתת אינדיקציה שמקור הכאבים הינו מפרק הירך ולא כאב מוקרן לדוגמא מהגב בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים