הזרקת חומר דמוי כרבולת

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

12/05/2013 | 15:05 | מאת: גלי

יש לי שחיקת סחוסים והומלץ לי בהתייעצות עם אורטופד, על הזרקת חומר מדמה כרבולת בשם ארטריז, נאמר שזה יעשה הקלה למשך כשנה. הרופא המליץ כי במידה שזה יעזור כדאי בתום השנה לקחת זריקה נוספת ולא לחכות לחזרת הכאב שעלול להיות לדבריו חזק מאשר בהתחלה. שאלתי היא מדוע צפוי כאב חזק יותר, האם במהלך השנה מואץ איזה נזק? ובכלל, מה דעתך? תודה רבה.

שלום רב להלן רקע בנוגע לזריקות למפרק הברך הזרקות לתוך המפרק נחלקות למספר קבוצות o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) o חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי o אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס, הטיפול הוא טיפול ביולוגי-טבעי, מחומרים המופקים מגוף החולה עצמו. הטכנולוגיה החדשה כוללת לקיחת דם פשוטה. מהדם הנלקח מופק סרום (נסיוב) המכיל חלבונים שונים אשר מטרתם לעצור ולרפא את תהליך השחיקה. החלבונים מוזרקים למפרק זריקות חומצה היאלורינית ניתנות כל חצי שנה עד שנה כי בדרך כלל החומר בברך מתפרק בטווח זה ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים