בעיה בירך וכאבים בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/04/2013 | 21:58 | מאת: דסי

תוצאות MRI ירך:באספקט הקדמי של המעבר בין ראש לצוואר הירך מודגמת בליטה גרמית בקוטר 5 מ"מ במישור הצדדי פנימי(חתכים אקסיאליים 14-13 סדרה 3)ממצא העשוי להחשיד לתפס אצטבולי-פמורלי מסוג CAM הלברום הקדמי עליון מודגם קטום,לא ניתן לשלול תלישה של הלברום.אין עדות לקרע בבסיס הלברום,אין עדות לנזק סחוסי פוקלי באצטבולום או בראש הירך.מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות,הקפסולה מודגמת שמורה,הרצועות הפמורליות מדגמות תקינות. ברצוני לציין שכמה חודשים לאחר בעיה זו התחילו לי כאבים בברך ב-MEDIAL EPICONDYLE. הכאבים במפרק הירך גרמו לי לעיתים כאבים ולאי נוחות בזמן שינה ב-ILIAC CREST/ILIUM להלן תשובות של מיפוי עצם כל גופי כוללספקט לאגן ועצמות ירך: הקליטה באזור ה-SIJ בחלקו התחתון מעט מוגברת דו צדדיתקיימת הדגה קלה של הברכיים וכפות הרגליים. תוצאות MRI ברך:המניסקוסים מראים אות וצורה רגילים,הרצועות הצולבות(ACL,PCL) הקולטרליות(MCL,LCL) רציפים.יש בצקת קלה סביב הMCL-mcl grade sprain pattern.יש בצקת קלה סביב גיד הגרציליס שיכולה להתאים לטנדונוזיס,אין ציסטה על שם בייקר,אין נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. יש חוסר הומוגניוןת בסחוס של הקונדיל המדיאלי של הפמור כ-4 מ"מ שמתאימים לשלב מוקדם והווצרות פגם סחוסי. יש פגם סחוסי קטנטן שטחי מאוד בגודל של כ1 מ"מ בפסט המדיאלי של הפטלה. ברצוני לדעת האם הבעיה בברך נוצרה עקב הבעיה במפרק הירך? מה אני עושה איני יכולה להמשיך כך הכאבים בברך מחמירים. אני סובלת כשנתיים כאבים ולא ישנה בלילה מהברך. כשאני עומדת מכופפת את הברך ומישרת נשמעים קנקים. ולסיום כמה שזה ישמע מצחיק,התופרת שלי העירה לי שאני צריכה לבדוק את עצמי כי יש לי רגל אחת קצרה ואחת ארוכה.המכפלות גזורות ותפורות במדוייק לחלוטין וכשהמכנס על גופי אחד קצר ואחד ארוךוזה נכון לכל זוגות המכנסיים. מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה וכן תודה מראש על התשובה.

שלום רב לתפס אצטבולי-פמורלי מסוג CAM—משמעו תסמונת FAI תפס/התנגשות/צביטה או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI.( FAI הינה הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה בחולים מסוימים ראש הירך אינו מותאם לעצם האגן, דבר זה גורם למגע לא תקין בין צוואר הירך לעצם האגן בתנועות מפרק הירך המגע הלא תקין הזה עם הזמן יכול לגרום לפגיעה במעטפת מפרק הירך הנקראת לברום ולפגיעה בסחוס הפגיעה בלברום ובסחוס יכולה להתקדם לשינויים שחיקתיים של מפרק הירך FAI יכול לתת כאבים וקליקים באזור מפרק הירך בדרך כלל באזור המפשעה, ירך ישנם שני סוגים של FAI , Cam Impingement Pincer Impingement הסוג הכי שכיח הוא הופעת שני הסוגים יחדיו בחולה אחד בבדיקה גופנית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות המפרק ,ניתן לבצע בנוסף בחינה מסוימת היכולה לעורר את הכאב בירך באם יש חשד לקרע של הלברום ובאם מתכננים התערבות ניתוחית יש הצדקה לביצוע MRI ניתן לגלות קרעים בלברום ב MRI , אך בדיקת הזהב הינו הזרקה של חומר ניגוד יחד עם חומר הרדמה למפרק חומר ההרדמה המוזרק לירך יכול לשכך את הכאבים במפרק הירך ועל ידי כך לתת אינדיקציה שמקור הכאבים הינו מפרק הירך ולא כאב מוקרן לדוגמא מהגב פגם סחוסי משמעו שינויים שחיקתיים - כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. הקישור הינו מאמר מפרי עטי בנוגע לשחיקת ברך www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin פתקים המלצות לטיפול ניתנות בהתאם להיסטוריה הרפואית, לממצאים הפיסיקליים ועיון בבדיקות ההדמיה והממצאים בברכה ד"ר בנימין בנדר

27/04/2013 | 22:07 | מאת: דסי

רשמתי לך את על הממצאים של הבדיקות שעשיתי,ושאלות בסוף ההודעה אך לא התייחסת בתשובתך

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים