אקזוסטוזיס בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/05/2018 | 12:22 | מאת: קובי

שלום, לפני כחודשיים סבלתי מכאבים אחרי ריצות, ושהפסקתי אותן הכאב נעלם, כמובן שעברתי להליכות אבל זה מאוד מגביל אותי .האורטופד בקופ"ח אמר לי שיש לי אקזוסטוזיס- עצם או סחוס שגדלה בברך הפנימית אך לא מסוכנת. האורטופד אמר שיכול להיות שניפגש בחדר ניתוח, אני כמובן ברחתי משם :) והשאלה היא האם הפתרון הוא רק בניתוח? אולי אפשרי בגלי הלם לפתור את הבעיה? אילו תחלופות יש במקום ניתוח? תודה

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים כאבים יכולים להיגרם מהממצא של אקזוסטוזיס או מדבר אחר אשר אינו קשור לכן חשוב מאוד לעשות את האבחנה המדויקת מומחה העוסק בתחום של גידולים שפירים בעצם הינו מומחה לאורטופדיה אונקולוגית -מומלץ יעוץ שלו אקזוסטוזיס הוא ממצא שפיר אשר לרוב מצוי בקצה העצמות , לרוב הוא ממצא אקראי , ישנה סברה המיחסת זאת לשאריות של לוחית הצמיחה הטבעית בגוף בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים