פגיעה בזמן משחק כדורגל בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/04/2018 | 14:23 | מאת: רובי

דר שלום לפני כחודש במהלך פעילות ספורטיבית נחתתי על ברך שמאל וסובבתי אותה . לאחר ביקור אצל רופא מומחה בוצע ניקור 36 CC של נוזל דמי מהברך ולדעתו יש קרע acl,מאז אני בבית הכאבים קצת ירדו אך הברך לא יציבה בכלל וקופצת קדימה כל הזמן. בעוד שבוע יש לי MRI ומיד אחריו רופא מומחה. חשוב לציין כי אני בן 39 ובגיל 16 עברתי ניתוח באותה הברך של שבר בפיקה עם קרע במיניסקוס והושתלו 2 kwires . האם לדעתך יש סיכוי שאאלץ לעבור שוב ניתוח כמובן בגלל הרקע מהעבר של הברך ,למרות שהכאבים כמעט חלפו לגמרי ורק היציבות בברך מפריעה מאד. בנוסף יש לי רעש מאד חזק מהברך בזמן שאני מכופף אותה רעש כמו משהו שהתפרק

שלום רב נוזל תוך מפרקי דמי לרוב מעיד על בעיה בתוך סטורטוקרות הברך כגון מניסקוס, רצועה , עצם או סחוס. החלטות לגבי ניתווח או טיפול שמרני נעשות לפי ההיסטוריה הרפואית, בדיקה פיסיקלית ועיון בהדמיה, לרוב טיפולים לא ניתוחיים הם הטיפולים הראושנים פגיעה ב ACL שהיא רצועה צולבת קידמית לרוב מטופלת שמרנית בחיזוק שרירים שבר קודם בפיקה לא צריך להוות גורם משפיע במקרה זה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים