כאבים אחרי ניתוח החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/10/2017 | 23:19 | מאת: אורית

8 חודשים אחרי הניתוח - בגישה קדמית - ויש לי שוב כאבים עזים במפסעה שמגבילים את תנועת הרגל - כמו שהיו לי לפני הניתוח. באותו מקום. הצילום העדכני הראה שהכל בסדר מבחינת השתל ואין לכאורה סיבה לכאבים הללו. מה עושים?

שלום רב אחוזי הצלחה של ניתוח להחלפת מפרק ירך הינו כ 95% , מטרת הניתוח הינה הקלה בכאיבם ושיפור טווחי התנועה , לא תמיד זה מושג , אחוז הסיבוגים הגדול נע בין 1-2% עד ל 5 % עד כ 10% ממנותחי החלפת מפרק ירך סובלים מכאבים כלשהם סביב מפרק הירך לרוב זה כאב מוקרן מהגב , יכול גם להיות עקב תסמונות כאב שונות כגון פיברומיאלגיה, נוירופתיה ועוד. כאבי גב יכולים להקרין לצידי הירך לחלקים מהרגל או כל הרגל ואפילו להקרין למפשעה, כאבי גב לא חייבים לבוא בתור כאבי גב הם יכולים להיות בתור כאב מוקרן -רדיקולופטיה כמו שזה מכונה, ואז ישנם כאבים רק רק ברגל אך מוגדרים באופן כללי ככאבי גב, כאבי גב יכולים ליצור כבדות של הרגליים , התכוצויות שרירים ואף קושי רב בתפקוד השרירים והרגל מומלץ לפנות לרופא המנתח אשר לו הידע הרב ביותר על ההליך שעברת ויכול להנחות אותך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים