ניתוח לקרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/09/2017 | 18:14 | מאת: רון אברהמי

שלום, אני בן 52 סובל במשך שנתיים מקרע במינסקוס בברך + צ'יסטה, לאחר בדיקת MRI אורטוד המליץ על ניתוח ארתרוסקופיה להוצאת המינסקוס. הברך מרגישה חוסר יציבות והכאב לעיתים חזק ולעיתים כמעט לא מורגש. 1. האם אני דוחה את הניתוח עלול להגרם נזק גדול יותר ? 2. האם היו מקרים שהכאב חלף לבד לאחר תקופה מסויימת ? 3. האם הניתוח הוא בהרדמה מקומית ? 4. האם לאחר ניתוח הכאב יעלם ואוכל לתפקד רגיל (ריצה קלה, קפיצה וכד') ? תודה: רון אברהמי

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך רצוי להפנות את השאלות לאורטופד המטפל המכיר את הברך שלך ומכיר את בדיקות ההדמיה אחוזי הצלחה של פעולות התערבות בברך כגון ארתרוסקופיה הן גבוהות אך מעצם היותם התערבות-ניתוח ישנם גם אחוזים של חוסר הצלחה וסיבוכים כמו בכל פעולה התערבותית 1. סהרון הינו מניסקוס , בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות 2. מראים כאלה או אחרים תמיד ישנם , אך הכל תלוי בממצאים בבדיקה ובהדמיה 3. הניתוח לרוב הוא בהרדמה אזורית – זריקה בגב 4. אחוזי הצלחה של פעולות התערבות בברך כגון ארתרוסקופיה הן גבוהות אך מעצם היותם התערבות-ניתוח ישנם גם אחוזים של חוסר הצלחה וסיבוכים כמו בכל פעולה התערבותית בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים