פענוח mri של הברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/08/2017 | 01:02 | מאת: חגית

הבדיקה בוצעה בתאריך: 2017/08/08 להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות 1T ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה. ממצאים: מודגמות קונטוזיות לשדיות במשטח הטיביאלי הלטרלי, בבסיס האמיננס הטיביאלי, בראש וצוואר הפיבולה, בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי. מודגמים אותות חריגים בין סיבי השכבה החיצונית של רצועת ה-LCM ממרכז השכבה עד אזור אחיזתה הפמורלי, ממצא המחשיד לקרע חלקי, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . בברכה, ד"ר פרידמן יהודה

שלום רב פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים