ציסטה ע"ש בייקר בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/06/2017 | 18:36 | מאת: שיקה

1. התופעה ממנה אני סובל כבר כמה חדשים היא שבבוקר , וגם אחרי ישיבה ממושכת , אינני יכול לדרוך על רגל שמאל , בגלל הברך. אני צריך לתרגל עם הרגל , ליישר אותה , ורק אחרי כמה דקות של תירגולים אני מסוגל לדרוך על הרגל וללכת. 2. בעיה שנוספה לאחרונה היא שלפעמים אחרי הליכה של כמה דקות , אני מרגיש כאבים בשרירים מתחת לברך , מעין מתיחה של השריר. 3. הופניתי לבדיקת אולטרסאונד , ואובחנה ציסטה ע"ש בייקר , בגודל 1.7*0.8 ס"מ בחלק האחורי פופליטאלי , והודגמו שינויים ניווניים במרווח המפרק.

שלום רב שינויים ארטריטיים או ניווניים משמעם שינויים שחיתקיים , ניתן להתעדכן על שחיקה של ברך באתר www.DrBender.co.il בבלוג ובשאלות ותשובות צסטה ע"ש ביקר או צסטה פופליטיאלית הינו ממצא שכיח. הצסטה הינה נוזל תוך מפרקי(נוזל סינוביאלי) המזדקר לאספקט האחורי של הברך(השקע או הפוסה הפופליטיאלית) . ברוב המקרים הצסטה היא אסימפטומטית(אינה גורמת לכאבים). הצסטה יכולה להופיע ברוב המקרים של שחיקה של מפרק הברך(ארטריטיס), אך יכולה היא להיות קשורה לממצאים חריגים בתוך הברך ביניהם פגיעה במניסקוס או בסחוס. הצסטה יכולה לעיתים רחוקות מאוד לדלוף לתוך השרירים הסמוכים, התמונה הקלינית של דליפה זו יכולה להיות כאב פתאומי בצידו האחורי של הברך. באם אין כאבים בברך אזי אין צורך בטיפול, אך אם ישנם כאבים אזי הטיפול הנחוץ בצסטה ע"ש בייקר הינו טיפול בגורם הצסטה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

20/06/2017 | 17:47 | מאת: שיקה

פרט כאן את שאלתך למומחה" " טיפול בגורם הציסטה " - למה הכוונה ?

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים