רצועת הברך קרועה , האם לנתח או לא

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/04/2017 | 15:03 | מאת: דודו15

שלום ד"ר-הבן שלי בן 21 לפני 3 שנים נקרע לא רצועת הברך תוך כדי משחק טיפשי מישהו הפיל אותו בצורה אגרסיבית, בבדיקת MRI נמצא קרע ברצועה, היו לו 3 מקרים שהמפרק יצא מהמקום עם כאבים ולקח לו שבועיים עד שזה חזר למקום והתחיל ללכת רגיל ,כיום הוא עושה פיזיוטרפיה , הוא נזהר לא להפעיל כח על רגל הנ"ל, ומאוד חשש לעשות ניתוח של הרצועה , מנזק בלתי הפיך או תוצאה גרועה יותר שעשוי לקרות מניתוחו רצועה, נאמר לו שאחרי שעוברים כמה שנים התוצאה בברך שוות ערך לניתוח שעושים ,מה דעתך,ומה דעתך על הסיכונים מניתוח כזה , ואם שווה לשקול אפשרות לחיות עם זה ככה כל החיים ולהיזהר ולהימנע מספורט ברגל הנ"ל, אוו אופציית הניתוח יש לה פוטנציאל הבראה גדולה יותר מאשר בלי, כי אנחנו מבינם שגם לאחר ניתוח צריך להיזהר , אז מה ההבדלים ? תודה

שלום רב יש צורך לשפוט לפי הממצאים הקליניים דהיינו בדיקה פיסיקאלית וקבלת היסטוריה רפואית, מתוך הממצאים אולי מדובר בבעיה ברצועה צולבת קידמית אך כפי שמצויין יש לשפוט לפי ממצאי הבדיקה קרע של ACL הינו גורם סיכון לשחיקה של הברך , לרוב הטיפולים הראשוניים הינם שמרניים חיזוק שרירים סביב הברך , באם עדיין יש פריקות של הברך והברך לא יציבה אזי הטיפול הינו ככל הנראה טיפול ניתוחי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים