ציסטת בייקר ונוזל מתחת ל- MCL

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

03/04/2017 | 14:33 | מאת: פליקס

שלום רב! אמא שלי מתלוננת זה זמן רב על כאבי ברכיים ולאחרונה הופנתה ל- CT שבו נמצאו שני ממצאים כנ"ל: 1. ציסטה על שם בייקר. 2. הצטברות נוזל מתחת ל- MCL. על ציסטת בייקר יש חומר לא מועט ברשת אבל לגבי הנוזל מתחת ל- MCL לא הצלחתי למצוא מידע. האם אפשר לקבל בבקשה הסבר קצר במה מדובר, האם זה קשור לציסטה ועד כמה הדדבר מסוכן? תודה רבה מראש! פליקס

שלום רב כאבים בברך יכולים להיות מסיבות רבות בירור גיל, תסמינים ,מחלות רקע ,תרופות, ובדיקה פיסיקלית נחוצים לשם תכנון הברור והאבחון, בדיקה פיסיקלית חשובה מאוד, והמשך הבירור/טיפול אמור להיעשות לפי הבדיקה הפיסיקלית, עיון בבדיקות ההדמיה וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת. .. כאבים בברך יכולים להיות כאבים שמקורם מהברך , או כאבים מוקרנים מהגב, הירך. צריך להעריך האם יש נוזל בברך כביטוי לבעיה בתוך הברך, צריך להעריך האם ישנם סימנים מניסקיאליים שהם עדות לקרע במניסקוס, האם טווחי תנועה שמורים, האם יש גירוי דלקתי בסטרוקטורות הברך, צריך להעריך בנוסף האם הברך יציבה או לא , וצריך להעריך את ציר הברך. באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים