פענוח תוצאות MRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

21/02/2017 | 22:00 | מאת: טל

שלום, קיבלתי תוצאות של MRI בברך ימין, שעברתי לפי כשבוע - בוצע בעקבות חשד לקרע חלקי במינסקוס החיצוני. להלן הפענוח: מוקד קטן של סיגנל גבוה נראה בקרן הקדמית של המניסקוס הלטרלי. הממצא אינו עונה על קריטריון של קרע במניסקוס. המניסקוס המדיאלי שמור. .תקינים ACL, PCL, MCL, LCL מנגנון האקסטנסיה תקין. הסחוסים שמורים. רטינקולום תקין. רציתי לדעת מה זה אומר, והאם זה מצריך ניתוח? או טיפול כלשהו? מוקד קטן של סיגנל גבוה נראה בקרן הקדמית של המניסקוס הלטרלי.? בברכה ותודה, טל

שלום רב כמו כל בדיקות הדמייה יש לשפוט אותם בהתאם לממצאים הפיסיקליים וההיסטוריה הרפואית בלבד ה MRI כמו כל בדיקה אחרת אינה מגלה כל דבר ב 100% ולעיתים יש ם דבר שנקרה FALSE POSITIVE שיא מגלה דבר אשר לא קיים במציאות -אמנם באחוזים נמוכים אבל קיים, לכן כל בדיקת הדמיה יש להשוות לבדיקה הספסיקלית ולהיסטוריה הרפואית ולשפוט אותה בהתאם אמצעי אבחון חזקים מאוד הם ההיסטוריה הרפואית והבדיקה הפיסיקלית , הטיפולים נקבעים בהתאם לאיכות החיים, לדוגמא באם איכות החיים של אדם מסויים נפגעת יש לשקול התערבות באם לא אזי טיפול שמרני בצורת חיזוק שרירים על פניו הבדיקה אינה מראה ממצאים חריגים רבים אך יש לשפוט אותה בהתאם לממצאים הפיסיקליים בבדיקה ולאחר קבלת היסטוריה רפואית בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

26/02/2017 | 08:42 | מאת: פענוח תוצאות MRI ברך ימין

שלום ד"ר בנימין, קודם כל, תודה רבה על תשובתך. בנוסף לתשובתך, הממצאים פוענחו גם על ידי ד"ר טיין, ואכן על פי הממצאים וההיסטוריה הרפואית, לא מדובר בנזק רציני שבעקבותיו אצטרך לעבור ניתוח. ובשלב זה אצטרך לעבור לפעילות של אופניים או כל פעילות שבה אני לא מבצע זעזועים לברך. בנוסף, עליי לחזק את השרירים מסביב לברך. תודה ושבוע טוב, טל

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים