דיאליזה ציפקית וכאבי רגליים

דיון מתוך פורום  רפואה סינית וסוכרת

29/09/2015 | 11:30 | מאת: אברהם

שלום אני כבר 4 שנים עושה דיאליזה והייתי יכול ללכת רגיל ללא קושי לאחרונה אני מרגיש כאבים ברגליים וקושי בהליכה אני רק עולה עליה קטנה וקשה לי האם זה קשור לדיאליזה? האם היא זאת שגורמת לכאבים ברגליים או שזה נובע ממשהו אחר אם כן ממה זה יכול לנבוע? בתודה מראש

שלום לך. כאבים ברגליים שכיחים מאוד למטופלים בדיאליזה, הדבר יכול לנבוע ממספר גורמים ביניהם הדיאליזה עצמה העלולה לגרום לחוסר במגנזיום, נתרן, אשלגן, סידן ועוד. משימוש בתרופות שונות, למטופלי דיאליזה רבים יש גם סוכרת ולמעל 50% מהסוכרתיים יש כאבי רגליים. בהחלט ניתן ליצור הקלה בכאבים במיוחד עם משלבים טיפול ברפואה סינית שיוצרת זרימת דם וחילוף חומרים מוגבר ברגליים ומטפלת בשרש הבעיה, ממליץ להגיע לאבחנה מבדלת וטיפול אצל מומחה ברפואה סינית. בברכת בריאות אורי פוביצר 054-6545054

מנהל פורום רפואה סינית וסוכרת