שרשרת מחלות

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

02/12/2010 | 10:10 | מאת: אמא דנה

בני בן שנתיים, סבל ממחלה שכללה הקאות ושילשולים חום גבוה, אודם בגרון ודלקת בשתי האוזניים. רק לפני שבוע סיים את עשרת ימי המוקסיפן, ומשלשום בלילה מעלה חום בלילות, ומנוזל מאד, ומעט הפרשת עיניים, ובבקרים בסדר. זו מחלה חדשה?? זה המשך של האפיזודה ההיא? מה קורה כאן? תודה

02/12/2010 | 17:50 | מאת: ברוך

שלום לך את שואלת, מה קורה כאן קורה לילד שלך מה שהיה קורה, קורה בהווה ויקרה לכול ילד שבעולם -אז להיות מודאגת, כן, כי הוא הכי יקר שלך, אך לא להיות בפניקה ודיקאון. ועכשיו אני מפרט. כול תינוק מייד אחרי לידה ובמשך כמה חודשים יש לו בדם רזרבת נוגדנים נגד וירוסים שאימה שלו סבלה בעבר, זה מבטיח הגנה יחסית!! טובה נגד וירוסים האלה. אך בעוד כמה חודשים (2-4-5)רזרבת נוגדנים האלה נארסים, כי רק נוגדנים של בנאדם שבאצמו עבר וירוס - הלא נשארים לכול החיים ואף פעם הוא לא סובל מי אותו תת-סוג, פשוט בכול משפחת וירוסים יש המון תת-סוגים עם אותה תמונת מחלה אז כאילו ילד שוב סובל מאותו וירוס אך בפועל הוא סובל מי תת-סוג אחר. ועכשיו הוא חסוף לכול וירוסים בעולם. והוא מתחיל להדבק. לא את אשמה ולא גננת - אם ילד במגע עם חולים ולא סבל בעבר בדיוק-בדיוק מי סוג ותת-סוג של וירוס מסויים -הוא יידבק, נקודה. כול ויטמינים ואוכל בריא וכו יכולים אולי למנוע סיבוכים שזה גם בספק, אך התדבקות אי אפשר למנוע. לכן תינוקות סובלים מוירוסים כול שני וחמישי אך בנאדם מבוגר וזקן סובל רק לעתים רחוקות. כולם בטעות מסבירים שמבוגר הוא חזק, הוא ספורטאי, מקבל ויטמינים...לא ולא -סיבה פשוטה מאוד -הוא "פשוט" במשך חיים שלו ארוכים הספיק להדבק ברוב הוירוסים. ובמקרה שהוא נתקל לוירוס חדש מבחינתו - תהיה בטוחה שהוא כן ידבק ויהיה חולה. לכן - אי אפשר לנמנע מהדבקות, את יכולה, למשל, לבודד את הילד בבית מבודד עד גיל עשרים -ומה יקרה? נכון, מגיל 21 הוא ידבק כול שני וחמישי. אז תעזבו, בבקשה את גננות מסכנות - הן אינן אשמות בהדבקות. נקודה. עכשיו מקרה שלכם - כן זה שני וירוסים שונים, הראשון שייך, לפי תאור שלך, כמובן, לקבוצת וירוסים שגורמים שלשלוים והקאות, לפעמים דלקת כרום המוח אך דבר חיובי בהם שאף פעם לא נוגעים למערכת הנשימה, לכן אף פעם אין דלקת ראות כסיבוך, יש המון שמות להם - אנטרווירוסים או קוקסאקי-וירוסים או רוטא-וירוסים הוירוס השני של ילד לך - קרוב לוודאי זה אדנו-וירוס - הוא כן גורם לחות במערכת הנשימה - מי נזלת דרך שעול, והוא תמיד גורם אודם והפרשות בעיניים - וזה לא דלקת עצמאית זא פשוט סימן של הוירוס. ותמיד יש אי שיוויון בי עין אחת לשניה - בעין אחת אודם והפרשה הם ניכרים יותר - תבדקי ותספרי לנו כי מתשובת רופא לא רק את אך גם אחרים בפורום רוצים ללמוד "עיתרון" של אדנו-וירוס בזה שלמרות לחות ניכרת במערחת הנשימה - כמאט שאין דלקות ראות, רק דלקת סמפונות ממושכת דיה אך זה לא דורש בד"כ (שוב, ברפואה אין חוקי ברזל) אניביוטיקה. כול תרופות כאו יכולות אולי להקל סימנים של נזלת, גרוי בעיניים, אך אינן מסוגלות לקצר תאליך תיבעי של המחלה שבאדנו-וירוס - התאליך ממושך - כמה שבועות של לחות באף וסימפונות שורה תחתונה - פשוט שני וירוסים שונים, ללא סיבוכים וללא אשמה שלך או גננת או אורחים שהביוא, למשל, לחגוג חנוכה לבית שלכם את הילדהשלהם חולה שיצאה גורם להדבקה כולנו אוטומטית מאשימים את הילדים אחרים בהדבקה ואף פעם אנחנו לא שומעים שאלה פשותה והגיונית: דוקטור, אז אוךי גם=גם הילד שלי-שלי היה גורם להדבקת אחרים? נכון? אף אחד אינו חושב כך וזה טיבעי מבחינה פסיכולוגית - הגנה עצמית אוטומטית עד שקראת את המכתבי הארוך - כבר סימנים וירליים נעלמו חלקית, נכון חג חנכה שמח לילד שלך ולכם

שלום, כל האפשרויות נכונות. זה בהחלט יכול להיות המשך של מה שהיה וגם מחלה וירלית חדשה. בכל מקרה כרגע זה נראה כמחלה וירלית והטיפול הינו סמפטומטי כלומר להקל על הנזלת ולהוריד את החום.

מנהל פורום חום אצל תינוקות