ליחה, מחנק, לחץ באיזור הצוואר

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

17/04/2011 | 23:24 | מאת: מאיה

שלום, שמי מאיה בת 26. אני סובלת מאוד כבר הרבה שנים, מהרגשה של מחנק, דחף להקיא (שמקורו לא בקיבה אלא בגרון) שהוא די קבוע, אבל אני לא מקיאה. מאוד לא נעים לי גם כשנוגעים לי בצוואר, לפעמים אני מרגישה כאילו יש לחץ על קנה הנשימה, וכל המעברים שם נורא צרים... כמו כן יש לי לפעמים ליחה בגרון שלא יוצאת החוצה, והרבה מאוד גרעפסים (שזה סיוט עד שהם יוצאים החוצה, בחילות, לחץ מהקיבה ומעלה וקושי בבליעה) אני עם עודף משקל כרגע, אבל הבעיות מלוות אותי לא פחות גם כשאני רזה יותר. אני מתלוננת על הבעיות הללו שנים, בדקו לי את בלוטת התריס, עשו לי אולטראסאונד לצוואר - לא מצאו כלום. באנדוסקופיה מצאו גרגור ואודם באנטרום, מה שמסביר אולי צרבת ורפלוקס (שיש לי). הבעיות הללו גורמות לי לפעמים ללחץ על קנה הנשימה (כך זה מרגיש) ויש לי התקפים של כמה שעות בהן קשה לי לנשום (או מרגיש ככה) ויש לי בחילה עזה. בלילות אני צריכה לישון על הצד, כי רק כך אני מרגישה שאין לחץ על הצוואר ואני יכולה לנשום. אני לא יודעת מה עוד לעשות, אני שנים מרגישה את התופעות הללו והן אולי לא הורגות אותי אבל מאוד מורידות לי את איכות החיים... מה לעשות? לאיזה רופא לפנות? גסטרו כבר בדקו אותי מכל הכיוונים ולא מצאו מעבר לדלקת קלה באנטרום. אודה לתשובתך :)

17/04/2011 | 23:58 | מאת:

שלום מאיה לא ברור לי האם עברת בדיקת אא"ג מקיפה או לא. אם טרם בוצע, ממליץ על הערכה מלאה הכוללת בדיקה בסיב אופטי, בדיקה במסגרת מרפאת בליעה, הכוללת בדיקת FEES להערכת יכולות בליעה של נוזלים ומוצקים, וכן בדיקת וידאו-פלואורוסקופיה. גם אז לא בטוח שיהיה ממצא חד משמעי אבל לפחות תשלימי את תהליך הבירור.