בעיות בליעה על רקע מיאסטניה גרביס

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

26/11/2010 | 21:01 | מאת: מיכל

אני סובלת מאוד מבעיות בליעה עקב המחלה שאובחנה לאחרונה. מלבד הטיפול התרופתי -אימוראן ופרדניזון שלא עזרו לי ממש, אני נוטלת פירוסטיגמין שעוזר מעט והתחלתי עכשיו פלסמה פרזיס -עשיתי טיפול אחד שאראה שיפור מסוים. ישנם עוד דרכים להתגבר על הקושי?אני יורדת המון במשקל ומתקשה מאוד לאכול, עם אירועי "כמעט חנק" פה ושם..מה עושים?

27/11/2010 | 21:56 | מאת:

שלום מיכל. נשמע שהסימפטומים שלך קשים. הפרעות בליעה במיאסטניה מגיבות לעיתים פחות טוב לטיפול התרופתי מאשר סימפטומים אחרים של המחלה. ירידה במשקל ואירועי חנק הם סימנים מדאיגים המצריכים התערבות כדי למנוע התדרדרות. ממליץ על הערכה משולבת של נוירולוג/אא"ג/קלינאית תקשורת. האם יש שירות כזה במרכז הרפואי בו את מטופלת?

30/11/2010 | 16:04 | מאת: רחלי

אובחנתי כבר לפני 6 שנים לאחרונה אחרי ניתוח זנב לבלב בגלל חשד לממאירות יש לי קושי בבליעת נוזלים אם אוכל ואשתה בסמיכות יעלו גזים שיגרמו לכאבים בבית החזה עד שנאלצת להקיא