שאלה בנושא דם בליחה מהפה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

23/03/2011 | 18:28 | מאת: ר.ג.

התחיל היום. טיפות דם טרי בליחה היוצאת מהפה לאחר כחכוח. לא בכל כחכוח. מעט יובש בפה אולי בגלל הכחכוח. רקע. בן 60, פרפלג בכסא גלגלים. מעשן. אינפזימה (קלה?) ברקע ללא טיפול תרופתי. אולי יש טיפות דם נוספות שפשוט נבלעות. האם יש טעם לחכות שיעבור לפני פנייה לרופאת המשפחה בקופ"ח או שבכל מקרה חייבים בדיקה כלשהי? לפני שנים רבות היה מקרה דומה שעבר בעצמו ללא טיפול. לוקח רק ויטמינים - C במינון 500 מ"ג ביום וטריבמין (מקבוצת ויטמיני B) לא קבוע. מה זה יכול להיות? אודה להסברים. תודה.

23/03/2011 | 21:59 | מאת:

יכול להיות הרבה דברים - דימום מהחניכיים, דימום מחללי האף שיורד לאחור, דלקת בלוע, ברונכיטיס או דימום שמגיע מכיוון מערכת העיכול או הריאות. בגלל העישון והאמפיזמה ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולרופא אא"ג לבדיקה מקיפה.

24/03/2011 | 07:47 | מאת: ג.ר.

24/03/2011 | 19:24 | מאת: ר.ג.

הפעם האחרונה היתה אתמול בערב ומאז זה נפסק (טפו טפו טפו). האם לעזוב או להתייחס לזה כסימן אזהרה?