השתנקות

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

29/03/2016 | 22:39 | מאת: .

שלום דר לביתי בת החצי שנה אירועי השתנקות חוזרים בזמן האוכל אשר מתחילים בחרחורים חזקים קשיי נשימה כחלון ואיבוד הכרה. בתחילה אובחנה לרינגומלציה עקב שיעול נבחני אשר לטענת הרופא חלפה ולאחר אירוע ההשתנקות הראשון נאמר לי שמדובר רק בריפלוקס. בוצעה בדיקת מנגנון בליעה אשר הראתה אספירציה קלה שיכול להיות שנבעה מכך שהילדה אכלה מהר. אשמח לשמוע דעתך בנושא, תודה

02/04/2016 | 23:38 | מאת:

כמה שאלות: האם היא עולה יפה במשקל? האם יש אירועי חום/דלקות ריאה חוזרות? האם מיתרי הקול תקינים ונעים היטב? האם מעבר לכך ההתפתחות והגדילה נורמליים?

03/04/2016 | 15:35 | מאת: .

לגבי מיתרי הקול איני יודעת לא נאמר לי משהו בקשר לזה, כל השאר תקין. יש קולות חזקים בזמן שיעול ועיטוש. בבדיקת מנגנון בליעה עם בריום אמרו לי היום שיש אספירציות דווקא בנוזל ולא באוכל מוצק. חשוב לי לציין שיש חרחורים חזקים בכל סוג של אוכל שהיא מקבלת. תודה

06/04/2016 | 23:08 | מאת: .

?