קושי רב בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

25/04/2015 | 17:55 | מאת: בקי

שלום. בעלי סובל מלוקמיה, סכרת, מקבל טיפול לנ'ל + ללחץ דם ומזה כארבעה חודשים התחיל לקבל אספירין 70 מ"ג פעם ביום. כבר כחודשיים הוא מרגיש קושי בבליעה שהולך ומחמיר, שהתחיל בגיהוקים וכיום מתקשה בנשימה לאחר מספר קטן של נגיסות. לפני שבועיים עשה גסטרוסקופיה, נלקחה דגימה עדיין לא נתקבלה תשובה. בדף הממצאים של הרופא נרשם: ושט תקין לכל אורכו, מעבר ושט קיבה בגובה 33 ס"מ. הפרמי, מעט מוצר עם ארוזיות ארוכות משתרעות ל75% מהקף -ביופסיות, קיבה כולל תרגיל היפוך תקינה. שוער תקין. בצל תריסריון וחלק השני תקינים.EROSIVE ESOPHAGITIS LA GRADE C סליחה על אורך התאור. מאז מקבל נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום. האם תוכל להסביר במה מדובר? אודה על תשובה בהקדם. אנו מצפים בחשש.

26/04/2015 | 00:55 | מאת:

נמצא תהליך דלקתי משמעותי של הושט והוא כרגע מקבל טיפול. יש להמתין כמובן לביופסיות אולם נראה שהממצא בושט דלקתי ולא גידולי. יכול להיות שטיפול מתאים יביא לשיפור וריפוי הדרגתי. אף על פי כן יש לזכור את הדברים הבאים: מחלה סרטנית במערכת הדם/חיסון + סכרת זה מצב של דיכוי חיסוני היכול לגרום לזיהומים לא שגרתיים כמו פטריה/וירוסים/חידקים לא טיפוסיים, זה כיוון שצריך לברר. כמו כן יש לשלול מרכיב של לחץ חיצוני על הושט כמו למשל בלוטות לימפה מוגדלות. יש לבצע לדעתי CT עם חומר ניגודי של הצוואר והחזה או PET CT כדי לכסות גם את האפשרות הזו. הקושי בנשימה הוא גם סימן מטריד - האם בוצעה בדיקת אא"ג מלאה כולל סיב אופטי לאזור הלוע והגרון?

26/04/2015 | 10:45 | מאת: בקי

לא בוצעה בדיקת אא"ג. רשמתי לעצמי ואברר גם לגבי שאר ההמלצות שלך. מאד מודים לך.