שיעול שנמשך כחודש ימים וכאבי גרון חזקים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

25/07/2014 | 16:09 | מאת: עדי

שלום. מזה כחודש וחצי אני סובלת משיעולים חזקים ויבשים הבאים ככל הנראה מהגרון. הייתה הרגשת שיפור מספר פעמים ולאחריה החמרה במצב. השיעול ללא ליחה או נזלת, רק שיעול יבש. חשוב לציין שאני חיילת, ונבדקתי כבר מספר רק של פעמים אך ללא ממצאים (הפעם האחרונה שנבדקתי אצל רופא א.א.ג הייתה ב5.7 והבדיקה יצאה תקינה לגמרי). בשבוע האחרון המצב החל להתדרדר והחל גירוי חזק מבעבר, שהפך לכאב חד וחזק מאוד בצד השמאלי של הגרון שמחמיר בבליע, חיוך, צחוק, דיבור. הכאב מתחזק כך שאיני מסוגלת לבלוע אוכל או כל דבר שאינו רך. לצערי אין לי כל דרך להגיע אל רופא א.א.ג לא במסגרת בית חולים (הרופא אצלו ביקרתי היה כאשר אושפזתי בבית חולים עקב השיעול החזק). אתמול הייתי אצל רופאה (רופאה של ביקור רופא) שבדקה טוב ואמרה שיש לי גוש ליחה ונזלת גדול מאוד שתקוע בגרון וכתבה שיש לי דלקת בקנה הנשימה העליונים. הבעייה היא שמאז המצב רק מחמיר ואני לא אוכלת או שותה בגלל הכאב, ומתקשה מאוד בבליעת הכדורים שקיבלתי. אשמח לשמוע חוות דעת מה עלי לעשות והאם יש המלצות נוספות. תודה, ושבת שלום.

26/07/2014 | 20:12 | מאת:

אני ממליץ לך לעשות כל מאמץ להגיע לרופא אא"ג מומחה ולעבור בדיקה מלאה כולל סיב אופטי. צריך לנסות לדכא את השיעול בתרופות חזקות המכילות קודאין ובמקביל לשקול מתן סטרואידים באינהלציה ו/או אנטיביוטיקה. אלו תרופות הניתנות רק במרשם רופא ורק אחרי בדיקה שמטרתה לשלול סיבות אחרות לשיעול.