בעיות בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

01/12/2013 | 12:38 | מאת: שרה

אני בת 63 מזה שנתים אני סובלת מקשיי בליעה בזמן שאני איוכלת. נבדקתי ההי"ח איכלוב ע"י מצלמה שעברה דרך האף בזמן אכילת בסקויט אך לא נמצא דבר. אני ממשיכה לסבול מהבעייה ולא קיבלתי שום טיפול אודה לכם אם תפנו אותי לקבל טיפול בבעיה. אני לא מעשנת, אני מתעמלת, אני מטופלת ביתר לחץ דם וקולסטרול. היום אני מאוזנת תודה שרה

05/12/2013 | 20:30 | מאת:

אני מניח שעברת בדיקת FEES שפוענחה כתקינה, זאת אומרת שמנגנון הבליעה נראה תקין. כדאי לעשות גם וידאו-פלואורוגרפיה של תהליך הבליעה שזו בדיקת שיקוף המתבצעת במכון רנטגן. מעבר לכך קשה לי להוסיף המלצות מבלי להכיר את כל פרטי המקרה.