קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

31/07/2013 | 21:21 | מאת: גיא

לפני כחודשיים בסוף ארוחת דגים הרגשתי שיש לי עצם של דג נתקע בגרון הלכתי לאף אוזן גרון בדק אותי ולא מצא שום דבר.. אחרי כשבוע התחלתי להרגיש בקוצר נשימה, קושי בבליעה ,בחילות , לחץ באוזניים וכשאני בולע את הרוק שומע טיק כזה וכאילו מכריח את עצמי לבלוע, סחרחורת, היו לי סמפטומים דומים להתקף אבל לחץ הדם והדופק היו בסדר עשו לי סי טי ולא מצאו שום דבר והרופא המליץ על אוכל קל וקר, המצב לא השתפר ואף החמיר, חזרתי עוד פעם לאף אוזן גרון אחר אמר לי שיש לי אלרגיה ואסור לי לאכול או לשתות משהו קר רק צריך לשתות הרבה מים וכל משהו חם וגם נתן לי תרסיס אף אלגרו.. המצב לא השתפר והלכתי לאלרגולוג שאמר לי שאין לי אלרגיה.. אחרי כך הרגשתי בצרבת ובמקרה לקחתי טרופת אומפרה קצת השתפר המצב חוץ מהקושי בבליעה והלחץ בצוואר והלחץ באוזניים והכאב בגרון והגוש שמרגיש בגרון נשאר והוא באותו המקום מההתחלה ולא זז.. רופא המשפחה אמר לי להמשיך באומפרה אבל השאלה עכשיו האם הצרבת או הרפלוקס יכולים לגרום לכל זה ? אם כן כמה זמן זה יקח כדי שתעלם התחושה של הגוש בגרון?

04/08/2013 | 06:38 | מאת:

לא ברור מה קדם למה - האם כל מה שאתה מתאר זה קשור לעצם דג שנתקעה, או שחלק מהסימפטומים התפתחו מסיבות אחרות, אולי אף מחשש לקיומה של עצם דג. אם אף אחד מהדברים שאתה מתאר לא היו לפני אכילת הדג, אני לא רואה הגיון רב באף אחד מהטיפולים התרופתיים שאתה מקבל. אם עדיין מורגשת העצם בגרון אני ממליץ על בדיקה אנדוסקופית חוזרת במרפאה המצוידת באמצעים אופטיים מתקדמים.