ליחה תמידית

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

09/01/2011 | 17:24 | מאת: דנה

ד"ר להב שלום, אני בת 38 ומזה כמה שנים אני סובלת מליחה בגרון.לאחר בדיקות אצל מומחה גסטרו קבעו כי הבעיה נובעת מריפלוקס ואני נאלצת לקחת אומפרדקס כל יום.אני כבר כמה שנים לוקחת את הכדור עך לצערי האומפרדקס לא פותר את בעיית הליחה רק את בעיית הצרבות. ברוב הזמן הליחה ממש מציקה לי וגורמת לי קשיים בבליעה של אוכל ורוק. מה עלי לעשות והאם יש דרך נוספת לטפל בבעיה.

10/01/2011 | 10:49 | מאת:

שלום דנה, ליחה תמידית בגרון יכולה להיות תוצאה של רפלוקס, אלרגיה, נזלת כרונית, ולפעמים לא מוצאים שום סיבה.. צריך לחזור על בדיקה אנדוסקופית של האף, לוע וגרון ואולי גם סטרובוסקופיה של מיתרי הקול כדי לקבל תמונה מדויקת. בינתיים - שתי הרבה מים צלולים, תתפלאי כמה זה יכול לעזור!