טרוד

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

06/05/2013 | 14:40 | מאת: נ

היי דוקטור, בן 27 מעשן כקופסא ביום מעט משקל עודף. לפני כשבועיים (כנראה בעקבות מזק האויר) היה לי יובש חמור מאוד בתוך הפה שחלף לפני כשבוע בימים האחרונים ישנה תחושה לא נוחה כאשר אני בולע אוכל מוצק שגם במקרה הזה אני לא בטוח שאני לא מדמיין את זה או נותן לזה תשומת לב גדולה מידי, הדבר שכרגע הכי מפריע לי הוא שבבוקר אני חש יובש וטעם מר מאוד בפה (כמו מתכת) ולאחר שאני מצחצח שיינים הדברים משתפר אך לא עובר לגמריי אחרי שאני אוכל ישנו שיפור משמעותי מפעם לפעם בשעות הערב פתאום שינה תחושה הפוכה מהבוקר תחושה של עודף רוק.

10/05/2013 | 14:13 | מאת:

לחלק מהדברים יתכן הסבר - עודף משקל ועישון כבד = הפרעת נשימה בלילה שמתבטאת בנחרה, הפסקות נשימה ונשימה בפה פתוח. התוצאה היא שקמים בבוקר בתחושה לא טובה עם פה יבש וטעם מר. התחושה יכולה להמשיך גם במהלך היום. ישנו מרכיב של מתח שכנראה מחמיר את הסימפטומים. תחשוב איך אתה יכול להתמודד עם שתי הבעיות הגדולות שצוינו בהתחלה, זה לדעתי יביא להקלה. בינתים תישן עם ראש יותר מורם וכוס מים ליד המיטה. אם לא מסתדר - גש לבדיקה מלאה אצל אא"ג.