בעיית בליעה - שלב לועי

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

19/01/2013 | 16:50 | מאת: מורי

ד"ר להב הנכבד שלום, בן 65 . מזה מספר חודשים בעיות בליעה למוצקים ההולכות וגוברות. בבדיקת וידיאו פלואורוסקופיה נמצא בשלב הלועי: סגירות מוקדמת של הסוגר הוושטי העליון עם דחיקה רטרוגרדית של שאריות ניכרות של נוזל בסינוסים פיריפורמיים. שאלות: 1. ממה זה נובע? 2. האם הבעייה הפיכה? 3. מהן דרכי הטיפול?(תרופתי, כירורגי וכו') 4. כיצד להתנהג עד שיימצא טיפול? אודה לתשובתך. בתודה, מורי

21/01/2013 | 00:11 | מאת:

נשמע שמדובר בפעילות יתר של הסוגר הושטי העליון. לא ברורה הסיבה לכך אבל זה יכול להתפתח עם הזמן. האם עברת אנדוסקופיה מלאה של דרכי הנשימה ובליעה עליונות (אף אוזן גרון) ובדיקת ושט וקיבה (גסטרוסקופיה)? אם לא אז זה הזמן. בהנחה שאין כל ממצא אחר, והאבחנה נשארת פעילות יתר של הסוגר העליון, ניתן לשקול (ורק לאחר התייעצות עם כל התוצאות), פעילות כירורגית להרפיית הסוגר העליון כדי שלא יגרום להחזרה של מזון לכיוון הלוע. יש לציין שתופעות אלו הן לפעמים זמניות, תנסה לפני כן לאכול בכמויות קטנות יותר, תוך כדי שתיה של מים. אם אתה מסתדר זה יכול לחסוך ניתוח.

21/01/2013 | 08:44 | מאת: מורי

ד"ר להב שלום, עברתי גסטרוסקופיה (נמצא בקע סרעפתי ודלקת בקיבה ובושט ) ובדיקה אנדסקופית דרך האף.במצב הלא נעים הזה מקווה בכל זאת לטוב. תודה מקרב לב על תשובתך. מורי