קשיים בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

20/10/2012 | 22:14 | מאת: דובי

בשנה האחרונה התחלתי לסבול לעיתים מקשיים בבליעה בבדיקה פלואורסקופיה היתגלה גשר גרמי גדול בחוליות סי4,5,6 בבדיקת mri סי3,4-שינויים ארטרטיים ניווניים במפרקים פצטליים סי4,5-הדיסק מנוון והמרווח הבין חולייתי מוצר אוסטאופיט דיסק קומפלקס אחורי לוחץ על עמוד השדרה זיז גדול מגשר בין גופי החוליות סי6,7-זיז גדול מגשר בין גופי החוליות שאלתי:האם לחץ זיזי החוליות על הוושט מהווים סכנה? האם יש צורך בהתערבות כירורגית ואם כן מה הסיכונים? האם יש מנתחים עם ניסיון בניתוח שכזה שלמיטב הבנתי הוא חריג מודה על התייחסותך לפנייתי. תודה,ובברכה דובי

25/10/2012 | 21:31 | מאת:

שלום דובי אתה מתאר תופעה שמוכרת לי היטב אצל מטופלים רבים, ולעיתים קרובות לא מאובחנת: בלט של עמוד השדרה לוחץ על הושט וגורם להפרעה בבליעה. במקרים משמעותיים מומלץ לשקול בחיוב ניתוח להחלקה של הבלט הזה על מנת להקל על הבליעה. מדובר בניתוח שאינו נחשב מסובך, המבוצע דרך הלוע, בשיתוף אא"ג ואורטופדים. אם תהיה מעוניין בפרטים נוספים ולהעריך אם אתה מתאים לפעולה, אתה מוזמן למרפאתי.