בעיית בליעה לאחר ניתוח ראש

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

11/09/2012 | 08:20 | מאת: עדי

ביתי בת 4 עברה ניתוח ראש, בעקבות גידול בגומה האחורית בראש, כשהייתה בת שנה , כמו כן עברה הקרנות לראש ועמוד שדרה , יש בעיית בליעה רצינית , היא בולעת אך עושה אספירציות שקטות,מוזנת דרך PEG ומדי פעם דרך הפה כשמבקשת , היא עברה וידאופלורוסקופיה ורואים בעייה רצינית . האם יש באפשרותך להציע לי טיפול כולשהוא שיכול לטפל בבעיה , הרופאים המטפלים אומרים שעם הזמן זה ישתפר.

15/09/2012 | 13:24 | מאת:

שאלה חשובה: האם יש לה קול? האם הקול נורמלי או שיש צרידות עמוקה עם קול נמוך ו"מגרגר"? אם האספירציה קשורה לשיתוק מיתר קול אפשר להביא להקלה בבליעה על ידי טיפול במיתר המשותק.

16/09/2012 | 10:15 | מאת: עדי

לפני כ-3 שנים לאחר הניתוח שעברה בראש, נמצא שיתוק של מיתר קול משמאל וכן הייתה צרידות רצינית , הבכי שלה היה חלש מאוד , עם הזמן זה השתפר, כיום אינה צרודה , לאחרונה נבדקה ע"י רופא א.א.ג הוא לא ראה שיתוק של מיתר קול אבל הבליעה לא השתפרה. האם יתכן שהוא לא ראה את השיתוק או שכבר אין שיתוק?? ובכול זאת האם יש מקום לטיפול בבעיית הבליעה ??

16/09/2012 | 10:15 | מאת: עדי

לפני כ-3 שנים לאחר הניתוח שעברה בראש, נמצא שיתוק של מיתר קול משמאל וכן הייתה צרידות רצינית , הבכי שלה היה חלש מאוד , עם הזמן זה השתפר, כיום אינה צרודה , לאחרונה נבדקה ע"י רופא א.א.ג הוא לא ראה שיתוק של מיתר קול אבל הבליעה לא השתפרה. האם יתכן שהוא לא ראה את השיתוק או שכבר אין שיתוק?? ובכול זאת האם יש מקום לטיפול בבעיית הבליעה ??