קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

04/02/2012 | 23:44 | מאת: רננה

שלום רב. אני בת 28 וכבר שנים (לפחות 4-5) שאני סובלת מאותה בעיה: כמעט בכל פעם שאני אוכלת, נתקע לי האוכל באופן כזה שאני צריכה לכחכך בגרון ולהחזיר אותו, כדי לבלוע אותו. זו מעין הרגשה שהאוכל נתקע לי בגרון, אך בשלב די ראשוני של הבליעה כי אני תמיד מצליחה 'להחזיר' אותו לחלל הפה (סליחה על התיאור). בהתחלה לא ייחסתי לכך עניין, אך אמי בעבר רצתה שאלך לבדוק את זה. עד היום זה לא עבר, ולפעמים זה מפריע ולא נעים לי לאכול בקרבת אנשים.... מה זה יכול להיות?

11/02/2012 | 22:03 | מאת:

ממליץ על בירור במרפאת בליעה. שתי הבדיקות המומלצות הן FEES להערכה אנדוסקופית בזמן בליעה,וכן וידאו-פלואורוסקופיה, שיקוף דרכי הבליעה ברנטגן בזמן בליעה.