גמילה מקנולה ואספירציות

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

12/07/2017 | 10:20 | מאת: מישהי

שלום רב, האם ניתן לגמול מקנולה חולה שעושה אספירציות לפעמים ? מדובר בחולה צמח כבר חמש וחצי שנים שלפי רופאים שבדקו אותו בבית החולים בו היה מאושפז ישנן עדויות פיברוסקופיות לאספירציות אצלו (ולכן בבית החולים הוחלט שאין מקום לגמילה), וכעת לאחר שעבר למוסד סיעודי רופאים אחרים מנסים לגמול אותו מקנולה. האם זה תקין? מה החשיבות של קנולה במצב של אספירציה? תודה מראש!

25/07/2017 | 00:20 | מאת:

נשמע שמדובר במצב קשה עם רמה תיפקודית מאוד נמוכה. מדוע מעוניינים לבצע גמילה? קנולת טרכאוסטומיה מאפשרת סילוק הפרשות והקלה בנשימה. טרכאוסטומיה יכולה למנוע אספירציות אם בקנולה יש בלונית אשר יוצרת חציצה בין קנה הנשימה לדרכי הבליעה. כמו כן במקרה של אספירציות, ניתן לשאוב אותן בקלות על ידי סקשן ולהקל על הנשימה ולמנוע סיבוכים. לפני שמבצעים גמילה יש לוודא שמצבו של המטופל מאפשר לו להסתדר בלי הקנולה.

25/07/2017 | 09:05 | מאת: מישהי

אתה כותב בדיוק מה שחשבתי, שגמילה במצב הנוכחי היא לא אידיאלית בכלל, במיוחד בחולה עם היסטוריה של אספירציות ושזה עלול לגרום יותר נזק מתועלת. בית החולים טוען שמנסים לגמול כי קנולה זה גוף זר בגוף ומקור לזיהומים ואם יש אפשרות לגמילה אז צריך לגמול. אני חושדת שיש גם סיבות כלכליות מאחורי הרצון לגמילה של חולים (תלוי בהגדרה של סיעודי/סיעודי מורכב). תודה רבה על תשובתך!