צרידות כתוצאה מפוליפ

דיון מתוך פורום  צרידות

03/07/2016 | 22:21 | מאת: שמש

שלום אני צרודה כ7 חודשים במהלכן ביצעתי 3 פעמים בדיקה אצל אף אוזן גרון. רק בבדיקה השלישית אובחן כי יש לי פוליפ במיתר קול שמאלי. לטענת הרופא כדאי לי לבצע ניתוח כיוון ועבר זמן רב מאז הצרידות ולמרות טיפול קולי אצל קלינאית תקשורת לא נראה שינוי משמעותי. 1.מה דעתך לגבי הניתוח? האם לתת עוד צ'אנס לטיפול הקולי? 2. מה ההשלכות לאחר ניתוח להסרת פוליפ?(כמה זמן שתיקה?זמן התאוששות?) 3. האם איי פעם אוכל לחזור ולשיר כמו פעם בברכה שמש

09/07/2016 | 10:05 | מאת:

אם יש פוליפ שגורם לצרידות ולא חולף עם טיפול אצל קלינאית - יש מקום לשקול ניתוח. הסרת פוליפ לרוב מביאה לשיפור משמעותי בקול. לאחר הסרת פוליפ מומלץ על שבוע של שתיקה ובהמשך חזרה הדרגתית לדיבור רגיל.