האם יבלות יכולות להיעלם לבד

דיון מתוך פורום  צרידות

07/02/2016 | 21:52 | מאת: עינב

שלום, אני גננת ונבדקתי בגרון עקב צרידות והורפא מצא יבלות במיתרי הקול. הוא שלח אותי לריפוי בדיבור. כרגע אני מחכה עדיין לתור. אני רוצה להבין... במידה ואני שותקת יותר ומדברת חלש כשאני מדברת... היבלות יכולות להיעלם לבדן? או שרק בעזרת טיפול הן יכולות להיעלם?

15/02/2016 | 22:17 | מאת:

הרגלי דיבור נכונים, המנעות מצעקות והרמות קול, המנעות מדיבור ממושך לאורך שעות רבות והקפדה על שתיה של מים - כל אלו יכולים לצמצם את בעיית היבלות גם ללא הטיפול. אולם בתור גננת כדאי לך מאוד לעבור ריפוי בדיבור כדי ללמוד טכניקה נכונה לשימוש במיתרים כדי לעזור לך בטווח הארוך