ניתוח להוצאת פוליפ

דיון מתוך פורום  צרידות

02/02/2014 | 13:01 | מאת: אני

שלום רב ד"ר להב, אני מורה ( 8 נים) . אני סובלת בשנה וחצי האחרונות מצדרדות, בקיץ נבדקתי אצל אא"ג שראה יבלות וסימני צרבת. כעבור שלושה חודשים היתה לי פגישה עם קילנאי אבל אז המצב החמיר , נבדקתי שוב וראו פוליפ והומלץ שאוריד את משרתי ל50% ואנותח בהמשך כי כעת אני בהריון. ( חודש שישי). בינתיים רצה הגורל ואני בבית בשל שמירת הריון לפחות עד סוף מרץ. אני מרגישה שמצב הקול שלי מחמיר. הצרידות הפכה דרך קבע, איני זוכרת את קולי הרגיל, והדיבור מאוד קשה לי. בנוסף, באוזן ימין לעיתים אני שומעת כפול. אני מחפדת שהמצב מחמיר ואני אחכה ואחכה עד הלידה, ההנקה ארוכת הטווח ועוד. האם כדאי להגיע ולהבדק אצלכם? אם עובדים עם הכללית? תודב

11/02/2014 | 20:50 | מאת:

אם את בשמירת הריון אז ברור שלא נבצע התערבות כלשהי עד לאחר שתלדי בשעה טובה והכל יעבור בשלום. אין קשר בין הפרעת השמיעה לבין הצרידות. תנסי בינתים להיות במנוחה קולית ולדבר כמה שפחות, זה ישפר את המצב (תנצלי את חופשת המחלה לצורך זה). אחרי הלידה תבואי להיבדק ואז יהיה מקום לשקול מחדש את הצורך בניתוח