BIL VOCAL CORD LEUKOPLAKIA

דיון מתוך פורום  צרידות

24/07/2013 | 09:05 | מאת: ורד

אובחן כי יש לי לויקופלקיות שטחיות על שני מיתרי הקול בשליש האמצעי ובצקת ניכרת ואודם של האריתנואידים, הרופאה המאבחנת אמרה כי יש צורך לעבור ניתוח להסרת הנגעים. יש לי COPD ואני משתמשת במשאפים ובאינהלציה באופן קבוע, אני משתעלת המון על מנת לכייח, מה יקרה לאחר הניתוח, אסור לדבר ואסור להשתעל, מה אעשה? שאלתי היא מה יקרה אם לא יבוצע הניתוח? האם זה מתפשט או גורם לנזק אחר? האם זה ניתוח מסוכן אשר יכול לגרום לנזק למיתרי הקול?

26/07/2013 | 14:01 | מאת:

לא הוספת פרט חשוב - האם את מעשנת? אם כן אז כל הצרות שתיארת קשורות לעישון, ובמקרה זה הפתרון המידי והדחוף הוא הפסקת עישון. ניתוח במקרים כאלו נעשה לצורך מס' מטרות - לשלול קיום גידול, להרחיב את נתיב האויר ולשפר את הקול. מכיוון שלא בדקתי אותך אני לא יודע מאיזה סיבה הציעו לך ניתוח. הניתוח לכשעצמו אינו מסובך ובהכנה טובה עם אינהלציות וסטרואידים לפני ואחרי הניתוח אפשר לצפות שתעברי אותו בשלום.