ציסטה שחזרה

דיון מתוך פורום  צרידות

07/06/2013 | 13:12 | מאת: יניב פורת

שמי יניב בן24.5 בעקבות צרידויות חוזרות ונשנות לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת ציסטה במיתר השמאלי ולאחר החלמה מלאה ניכר שיפור משמעותי בקול מה שקרה שחצי שנה אחר כך הצטננתי והצרידות חזרה בעקבות זה הלכתי לרופא אאג שבדק אותי עם סיב אופטי והתברר שהציסטה חזרה שאלתי האם אתה ממליץ לחזור על הניתוח? ומה הסיכוי שזה יחזור שוב? האם זה דבר כל כך עדין אולי לא שוה לי

08/06/2013 | 21:57 | מאת:

שלוש אפשרויות: 1. הציסטה לא נכרתה בשלמות אלא רק נוקזה, והמעטפת שלה נשארה שם מרוקנת. כעבור זמן מה היא התמלאה מחדש ומפריעה מחדש. 2. הציסטה נכרתה במלואה, ואולי הופיעה ציסטה חדשה בעקבות נזק חדש למיתר - כגון שיעול חזק/צעקות רמות וכו'. 3. לא מדובר באמת בציסטה אלא אבחנה אחרת כמו יבלת או פוליפ. בכל מקרה אם זה מפריע לך באופן קבוע ולא משתפר יתכן ויהיה מקום לניתוח חוזר להוצאה שלמה של הממצא.