צרידות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  צרידות

14/06/2012 | 12:21 | מאת: אמה

שלום! יש לי כמה שאלות: האם יש משמעות למידת החתך של העצב החוזר ? כי אולי זה חשוב לשיקום שלו ,אם יש דבר כזה. והאם בזמן שיש הצרידות מותר לדבר? האם לאחר מס חודשים כשקורה הפיצוי(ואני מבינה שלא תמיד זה קורה, נכון?) , וכשהוא קורה אז הקול נשמע כקודם? כמה זמן מחכים לפיצוי הזה? והאם בעזרת טיפולים הקול גם חוזר לקדמותו? סליחה על אורך ההודעה וממתינה בקוצר רוח לתשובות. תודה רבה מראש.

16/06/2012 | 23:29 | מאת:

אני מבין שנגרם שיתוק של מיתר הקול בניתוח? אם הכירורג אומר שהעצב לא נפגע אז רוב הסיכויים שהתיפקוד יחזור. אם הכירורג אומר שהעצב נחתך אז הוא כבר לא יחזור לתפקד. במידה והאבחנה היא שיתוק מיתר הקול אפשר ואף רצוי לנסות לדבר במהלך כל תקופת ההחלמה. החלמה יכולה להתרחש עד שנה וחצי לאחר פגיעה בעצב, והקול יכול לחזור לקדמותו. אם אין שיפור וההפרעה קשה ישנן מספר אפשרויות להתערבות ניתוחית - תלוי מה הממצאים בבדיקה במרפאה.

17/06/2012 | 15:19 | מאת: אמה

תודה רבה על תגובתך. כן כפי שנאמר לי העצב נחתך, אז אני מבינה שאין משמעות באיזה מקום נחתך הוא כבר לא ישתקם, נכון? אני רוצה להבין, האם הפיצוי לא תמיד קורה? ואם כן קורה אז זה יכול לקחת גם שנה וחצי? האם המיתר המשותק גורם גם להפרעות בנשימה? ואם עצב נחתך, אז באיזה תנוחה עומד המיתר עכשיו?