צרידות מתמשכת

דיון מתוך פורום  צרידות

14/05/2012 | 16:47 | מאת: מור

יש לי צרידות שנמשכת מזה כ5 שנים. עד גיל 18 הייתי שרה וסולנית במקהלה, היה לי קול צלול וחד ובגיל 18 התפתחו לי יבלות על מיתרי הקול. מאז הצרידות פשוט באה והלכה ואני חיה עם זה עד היום, כך שלצערי הרב הפסקתי לשיר. הייתי מטופלת חצי שנה אצל קלינאית תקשורת וגם זה לא ממש עזר . היום הייתי שוב בבדיקה אצל רופא א.א.ג והיא אמרה שאין לי יבלות. חשבתי לעשות שתיקה ממושכת של שבועיים , והיא אמרה לי שאין צורך כי אין לי שום דבר על המיתרים שיכול להירפא כתוצאה משתיקה. האם באמת אין טעם לשתיקה? אני ממש רוצה לחזור לשיר!

16/05/2012 | 13:31 | מאת:

בתור מישהי ששרה וקולה חשוב לה, את חייבת לעבור בדיקה מסודרת של מיתרי הקול כדי לאבחן במדויק את הבעיה. עליך להגיע למרפאת מיתרי קול ולעבור וידאו סטרובוסקופיה באנדוסקופ קשיח. יש סיכוי שמשהו קטן על המיתרים, שאינו נראה בבדיקות רגילות במראה או בסיב אופטי, גורם לצרידות וניתן לטיפול.