יבלות בגרון

דיון מתוך פורום  צרידות

23/02/2012 | 16:45 | מאת: hadas

היום הייתי בבדיקת סטרובוסקופיה בקפלן, אצל ד"ר יונתן להב. רופא מקסים ומיוחד-במיוחד! אז ראשית, אני רוצה להודות על האדיבות והחביבות. יש לי כמה שאלות- פשוט אני הייתי בהלם של החיים שלי, כששמעתי שיש לי יבלות בגרון. אני לא מאמינה שזה קורה לי!! כאילו התהפך לי העולם עכשיו, אני מתה מפחד מהדברים האלה. כי בתיכון הייתה לי מורה אחת עם קול בס מזעזע- שכל יומיים הייתה חסרה- בגלל זה, וניתוחים לא עזרו לה, ולא יודעת מה, יאו, כולי בסרטים מזה עכשיו.. טוב, אז ככה: 1.מה זה ריפוי בדיבור, ואיך זה אמור להשפיע על המצב של היבלות בגרון. 2. האם שתיקה ממושכת תעזור (כי שנה שעברה היה לי מצב ממש גרוע שלא יכולתי לדבר, אז שתקתי 3-4 ימים וזה הוקל, אבל אחרי כמה שבועות הכאב חזר שוב) 3. מה עוד אפשר לעשות, או ממה להמנע, כדי לשפר את המצב. 4. מה יכול להיות המצב הכי גרוע בזה? סילחה על הבלבול, אני נסערת כ"כ.. תודה על התשובות- לעונים, ואני אשמח מאוד אם ד"ר להב יוכל לענות לי. הרבה בריאות ואושר לכולם! hads

25/02/2012 | 19:03 | מאת:

1. ריפוי בדיבור = סדרת מפגשים עם קלינאי/ת תקשורת, בהם נעשה אבחון לגבי הבעיה ותכנון טיפול. הטיפול כולל הדרכה לטכניקה נכונה של הפקת קול ושמירה עליו, וחינוך לגבי רפואה מונעת כדי למנוע החמרה של הבעיה הקולית. 2. שתיקה ממושכת תעזור באופן זמני כי היא תביא לצמצום היבלות. אבל חזרה לשגרת עבודה ופעילות קולית כמו שהיתה קודם - היבלות יגדלו מחדש. 3. ניתוח הוא תמיד אופציה, ויכול להביא לשיפור מהותי במצב. גם אז צריך לשמור על הקול כדי שהיבלות לא יצמחו מחדש. צמצום שעות ההוראה או הפסקת עבודה בהוראה הוא פתרון לא רצוי אך לפעמים אין מנוס מכך. 4. המצב הכי גרוע הוא פגיעה קבועה באיכות הקול, שגם היא ניתנת לתיקון בניתוח. יבלות לא יכולות להתפתח לסרטן.

25/02/2012 | 19:36 | מאת: hadas

1. איך נוצרות יבלות בגרון, ולמה הן חוזרות לאחר ניתוח? 2. אין אפשרות להעלים את היבלות אחת ולתמיד? למה? 3. לאחרונה (כנראה בגלל היבלות) הקול שלי כבר לא צלול וחזק בשירה, חשבתי להרשם למקהלה ופיתוח קול, זה יעזור או יחמיר את היבלות? 4. מה הדרך המהירה ביותר להחלמת היבלות? תודה רבה על התשובות, hadas

14/09/2012 | 21:39 | מאת: נועה

הי הדס, רשמת את ההודעה בחודש פברואר מעניין אותי אם עברת ניתוח ואם לא? האם עברו לך היבלות. אני מורה שנה וחצי ויש לי יבלות וזה משגע אותי וכרגע אני מנצלת את החג לשתיקה של שלושה ימים בתקווה שהיבלות יספגו. אודה לך למידע חדש אולי זה יעזור לי

15/09/2012 | 23:00 | מאת: hadas

שנה וחצי, וכבר יבלות, להערכתי, זה די- מהר... יתכן מאוד שאת עושה שימוש לא נכון באופן הדיבור, אני לא עשיתי ניתוח, אלא החלטתי ללכת צעד צעד, כפי שהנחו אותי. גם מישום שהבנתי, שניתוח - והמשך דיבור לא נכון= יבלות חוזרות... וזה לא מה שאני מחפשת לעצמי... התחלתי ריפוי בדיבור באמצע אוגוסט, אני מטופלת אצל קלינאית מאוד טובה, בעיקרון היא לימדה אותי לדבר תוך כדי שאיבה של הבטן, כדי להקל על המיתרים, ועוד כל מיני דברים, אני עכשיו ממש באמצע הטיפול.. היא נתנה לי טיפים טובים, לי אישית מאוד עזר מכשיר אדים ששמתי בחדר- מונע יובש בגרון. לשתות הרבה מים כשמדברים, לא לדבר ממרחק- לא לצעוק, לא ללחוש, לא לכחכח בגרון, להמנע מקפאין, לדבר כשהראש ישר, לא מוטה- כמו בשיחת טלפון, לא דיבורית, כל אלו - הורידו משמעותית את העומס על המיתרים שלי- בהחלט, חשתי הקלה משמעותית. כשהייתי במצבך שתקתי שלושה ימים, זה אכן עזר לי מאוד, אבל כשחזרתי לדבר - זה חזר... מקווה שעזרתי ולא בלבלתי מידי... הדס.