צרידות

דיון מתוך פורום  צרידות

08/02/2012 | 11:13 | מאת: אילן

ד"ר להב שלום, הייתי אצלך לפני כחודש(בנושא צרידות) איבחנת אצלי מיתרים אדומים וייבשים( שללת נגע במיתרים). אני פועל לפי ההוראות שלך בנוגע לתזונה ושתיה מרובה של מים. אני לא מרגיש שיפור משמעותי בקול שלי ואני עדיין צרוד. פניתי לקלינאית תקשורת והיא הפנתה אותי לבדיקה של ויטמין B12 וחומצה פולית, בנוסף היא הפנתה אותי לבדיקת גסטרו מכיוון שהייתה לי תקופה שבה הרגשתי שהאוכל ממש עולה לי לגרון( למרות שעכשיו אני מרגיש יותר טוב עם האוכל). שאלותיי הן: 1) האם יש קשר בין חומצה פולית ו B12 לצרידות? 2) האם חודש הוא זמן מספיק לשיפור כלשהוא בקול? 3) אם יש לך המלצות נוספות אני אודה לך מאוד. תודה, אילן

11/02/2012 | 21:58 | מאת:

1. ככל הידוע לי לא, אבל לא מזיק לבדוק ולטפל אם חסר. 2. אין חוקים בדבר הזה, יש כאלה שצריכים שבועיים ויש כאלה שצריכים 3 חודשים. 3. צמצום כמות הדיבור תמיד מומלצת כדי לאפשר התאוששות של המיתרים. גם כאן אין הגבלת זמן מדויקת...בהצלחה.