צרידות

דיון מתוך פורום  צרידות

02/11/2011 | 01:59 | מאת: רובין

אינני זמר מקצועי . אני שר במסיבות של חברים , הרמה שלי עם כל הצניעות היא די מקצועית . השאלה שלי היא האם ככל שאני אשיר יותר ככה הקול שלי יתפתח יותר והמיתרים שלי יוכלו להפיק טונים וזמני שירה ארוכים יותר? היום שרתי לאחר שלא שרתי הרבה זמן והרגשתי סדק/ צרידות בקולי האם זה בגלל שאני חלוד קצת ? או שהעניין עם הכל מתחיל לדעוך ? האם ככל שאני שר יותר ככה אני מפתח את מתרי הקול (להבדיל כמו שאני עושה תרגילי משקולות )? סליחה על החפירה ואודה על התשובה .

10/11/2011 | 19:28 | מאת:

מיתרי הקול הם רקמה שרירית עם ציפוי מיוחד. כדי לפתח את היכולת הקולית שלך ברמה מקצועית מומלץ לשקול לימודי פיתוח קול שיביאו אותך להישגים מקסימליים בהתאם ליכולותיך האישיות. התחושה שהרגשת לאחרונה נובעת כנראה ממאמץ פתאומי ללא הכנה מוקדמת. כמו כל שריר, גם כאן לפני מאמץ מומלץ לבצע חימום, כך תימנע מצרידויות ונזקים למיתרים. זה גם משהו שמורה לפיתוח קול יכול/ה ללמד אותך. בהצלחה ואל תפסיק לשיר